Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Oefentherapie Mensendieck

De werkwijze:

DE MENSENDIECKPRAKTIJK AMSTERDAMDe oefentherapeut Mensendieck leert u weer efficiënt en gevarieerd bewegen om vanuit de bron uw klachten aan te pakken. Het hervinden van alignment om biomechanisch zo natuurlijk en efficiënt mogelijk te bewegen vormt hierin de leidraad. De oefentherapeut begeleidt, traint, geeft u inzicht in en maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten, of het voorkomen hiervan. Hierbij wordt uitgegaan van de eenheid van lichaam en geest, een holistische benadering. Samen met de oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten.
Waar we vaak niet bij stil staan is dat ons dagelijkse handelingen en bewegingen een directe invloed hebben op ons fysiek en mentaal functioneren. Met als gevolg dat er veel al minder efficiënte houdings- en bewegingspatronen ontstaan. Je lichaam past zich simpelweg aan aan hoe je het gebruikt. Tijdens de therapie wordt u zich bewust van nadelige (werk)gewoontes en leert deze te doorbreken. De oefentherapeut geeft u ook inzicht in bijvoorbeeld de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanning. De kernwoorden/begrippen tijdens de behandeling zijn: zelf zien, zelf doen en zelf voelen.

Persoonlijke begeleiding

DE MENSENDIECKPRAKTIJK SPUISTRAAT 239De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u houding- , bewegingsadviezen en oefeningen krijgt die geïntegreerd kunnen worden in uw dagelijkse activiteiten op het werk, thuis en tijdens sporten. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan, deze kunt opheffen en kunt voorkomen dat ze terugkeren. Het aantal behandelingen is daarom sterk afhankelijk van uw hulpvraag en aard van de klachten en zal in overleg worden vastgesteld.