Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Dans Sport Arbo | De Mensendieckpraktijk Amsterdam

De binnen de Mensendieckpraktijk werkzame therapeuten beschikken een ieder over specifieke expertise.

Dans

Lobke Mienis

In Nederland zijn er naast amateurs vele dansdocenten, honderden dansstudenten en tenminste 2.500 - 3.000 professionele dansers. Zij maken dagelijks lange en fysiek zware uren om het er uiteindelijk op het toneel te laten uitzien alsof de zwaartekracht niet bestaat! Dans vergt vaak veel van je lichaam en kan naast artistieke ook niet te vergeten hoge fysieke en mentale eisen stellen. Bewegingen uit verschillende danstechnieken kunnen belastend zijn wanneer zij niet correct worden uitgevoerd en wanneer er onvoldoende rekening wordt gehouden met de eigen fysieke mogelijkheden.

Lees meer: Dans

Sport

Lobke mienis:

Behandeling door de sportoefentherapeut is bedoeld voor sporters die incidenteel, langdurig of chronische klachten hebben voor, tijdens of na de sportbeoefening. De sportoefentherapeut leert de sporter om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van zijn fysieke mogelijkheden. De sporter krijgt inzicht in de wijze waarop hij zijn eigen mogelijkheden kan benutten om zo zijn houding en bewegen te ontwikkelen, te verbeteren en/of te herstellen

Indicaties zijn:

  • Geen klachten, maar een vaak terugkerend probleem, door bijvoorbeeld een verkeerd looppatroon.
  • Klachten of blessures die ontstaan zijn tijdens of na het dansen/sporten. Zoals een zeurend gevoel of een beweging die irritaties geeft tijdens het sporten.
  • Klachten of blessures die te maken hebben met ademhaling en ontspanning.
  • Preventie om blessures te voorkomen.

Arbo

Monique Haarmans:

  • Werkplekanalyse en werkplekadviezen op uw werkplek.
  • Begeleiding bij arbeidsrelevante klachten.
  • Het geven van individuele trainingen op de werkplek ter verbetering/stimulering van een meer efficiĆ«ntere manier van bewegen ter preventie van klachten aan het bewegingsapparaat.

Zie voor uitgebreide informatie: www.mensarbo.nl