Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Therapeuten | De Mensendieckpraktijk Amsterdam

Onze praktijk is gevestigd in een multidisciplinaire setting. Door jarenlange werkervaring en bij- en nascholing, hebben wij diverse specialisaties ontwikkeld waardoor wij u optimale zorg kunnen bieden. Wij zijn gedreven en gemotiveerd om u te stimuleren, te begeleiden en te adviseren bij uw hulpvraag of klacht.

therapeuten demensendieckpraktijk 2016

Zelfredzaamheid.

Door de gevarieerde zorg die wij u kunnen bieden is het mogelijk maatwerk te leveren. Wij streven ernaar om u goed mogelijk te begeleiden en u snel weer "op de been" te helpen. Bij ons staat zelfredzaamheid voorop! Door de jaren heen hebben wij een degelijk netwerk opgebouwd. Indien gewenst kunnen wij andere disciplines inschakelen die nog een extra dimensie kunnen toevoegen aan onze interventie/behandeling.

Wij werken nauw samen met:

  • Huisarts.
  • Voedingsdeskundige.
  • Overgangsconsulent.
  • Fysiotherapeut/manueel therapeut.
  • Haptonoom.
  • Sportmasseur.
  • Pedicure.
  • Podoloog / Podotherapeut.
  • Sportarts voor sportkeuringen.
  • Specialisten zoals de orthopeed, de neuroloog, de neurochirurg.

Monique Haarmans

Monique Haarmans 2016Monique Haarmans is sinds 1987 werkzaam als oefentherapeut Mensendieck. In de loop van de jaren heeft zij middels diverse bij- en nascholingen specialisaties ontwikkeld o.a. op het gebied van lage rugklachten, bekkenproblematiek, nek, schouder en hoofdpijnklachten. Verder heeft zij veel ervaring en interesse in het behandelen van arbeidsgerelateerde klachten. Het geven van adviezen op de werkplek gericht op o.a. ergonomie, het gebruik van hulpmiddelen en werkhouding en het begeleiden naar een volledig functioneren op de werkvloer zijn belangrijke aspecten binnen haar behandelingen.

Lees meer: Monique Haarmans

Lobke Mienis

Lobke Mienis 2016Lobke Mienis is sinds 2007 als oefentherapeut Mensendieck werkzaam bij De Mensendieckpraktijk. Al tijdens haar studie heeft zij zich geschoold in oefentherapie voor dansers. Na haar studie zette zij dit voort en verdiept haar kennis in sportoefentherapie aan de International Academy for Sportscience (IAS) en Orthopedie voor paramedici aan de Nederlandse Academie Orthopedische geneeskunde (NAOG). Ook volgt zij op een breed gebied regelmatig bij- en nascholing van motorisch leren, vage klachten, tot vallende ouderen. Op het moment is zij zich aan het certificeren als TRE provider (Trauma/Tension Release Excercises). In de praktijk ziet zij veel amateurdansers, dansstudenten en professionele dansers. Naast dansgerelateerde klachten werkt zij veel met lage rugklachten, schouderklachten, spanningsklachten en voet-/enkelklachten. Zij is aangesloten bij het netwerk Sportoefentherapie.

Lees meer: Lobke Mienis