.

Lobke Mienis

Lobke Mienis De Mensendieck PraktijkLobke Mienis is sinds 2007 als oefentherapeut Mensendieck werkzaam bij De Mensendieckpraktijk. Al tijdens haar studie heeft zij zich geschoold in oefentherapie voor dansers. Na haar studie zette zij dit voort en verdiept haar kennis in sportoefentherapie aan de International Academy for Sportscience (IAS) en Orthopedie voor paramedici aan de Nederlandse Academie Orthopedische geneeskunde (NAOG). In de praktijk ziet zij veel amateurdansers, dansstudenten en professionele dansers. Naast dans gerelateerde klachten werkt zij veel met lage rugklachten, schouderklachten, spanningsklachten en voet-/enkelklachten. Sinds 2017 is zij naast oefentherapeut ook gecertificeerd TRE® provider. (Trauma/Tension Release Excercises). Lobke volgt op een breed gebied regelmatig bij- en nascholing van motorisch leren, vage klachten, tot vallende ouderen. Zij is aangesloten bij het Netwerk Sportoefentherapie en Trauma Prevention en TRE-Nederland.

Lobke is naast haar werkzaamheden bij De Mensendieckpraktijk verbonden aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, (ATD). Hier is zij onder andere werkzaam als docent Experiential Anatomy & Kinesiology bij de verschillende dansopleidingen en ondersteunt zij de coördinatie van Health & Performance waar zij zich met name richt op de educatie en screening van dansstudenten. Ook heeft ze de lessen “Health en Wellbeing” bij Circus arts in Rotterdam opgezet en was daar een aantal jaar werkzaam als docent. Zowel nationaal als internationaal verzorgt Lobke workshops over dans en gezondheid onderwerpen. Verder is zij verbonden aan de opleiding Oefentherapie Mensendieck als extern assessor en is een van de schrijvers van een multidisciplinair protocol gericht op post-operatieve behandeling van lage rug hernia.

 

Voor uitgebreide informatie over Lobke's activiteiten in combinatie met dans, kijk op: www.danswijzer.info

> INFORMATIE TENSION RELEASE EXERCISES®

Voor het maken van een afspraak bij Lobke kunt u mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen: 020 427 65 45.

ZORGKAART NEDERLAND

DANSWIJZER 01